Δρ. Στέφανος Χανδακάς MD MBA PhD

Σύντομο Βιογραφικό

Δρ Στέφανος Χανδακάς

Ο Στέφανος Χανδακάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 . Φοίτησε στην ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου έλαβε και τη διδακτορική του διατριβή με βαθμό «άριστα». Είναι μαιευτήρας – γυναικολόγος, με εκπαίδευση στην Αγγλία και στην Αμερική και εξειδίκευση στην λαπαροσκόπηση, στην ρομποτική χειρουργική και την υπογονιμότητα. Επίσης σπούδασε στο Λονδίνο, στο Imperial College Διοίκηση Ιατρικών Επιχειρήσεων και πήρε τον τίτλο ΜΒΑ το 2002.

Υπήρξε ένας από τους νεότερους επιμελητές μαιευτικής γυναικολογίας του εθνικού συστήματος υγείας της Αγγλίας το 2001 ( NHS). Υπήρξε αθλητής της ολυμπιακής ομάδος ιστιοπλοΐας το 1996 αλλά και μέλος της εθνικής ομάδος για 10 έτη.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση μέσω της ΜΚΟ "Ομάδα Αιγαίου", από το 2007 έως και σήμερα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας στα ακριτικά νησιά.

Το 2015 προχώρησε στην ίδρυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού HOPE GENESIS που στόχο έχει να ανατρέψει το κλίμα υπογεννητικότητας της Ελλάδος, παρέχοντας δωρεάν τοκετούς και θεραπείες γονιμότητας σε κατοίκους των ακριτικών νησιωτικών και ηπειρώτικων περιοχών της Ελλάδας.

Η ομάδα μας: