Εγκυμοσύνη 1ος-2ος μήνας

Εγκυμοσύνη 1ος-2ος μήνας

Εγκυμοσύνη 3ος-4ος μήνας

Εγκυμοσύνη 3ος-4ος μήνας

Εγκυμοσύνη 5ος-6ος μήνας

Εγκυμοσύνη 5ος-6ος μήνας

Εγκυμοσύνη 7ος-8ος μήνας

Εγκυμοσύνη 7ος-8ος μήνας

Εγκυμοσύνη 9ος μήνας

Εγκυμοσύνη 9ος μήνας

Εγκυμοσύνη μαιευτήριο και τοκετός

Εγκυμοσύνη μαιευτήριο και τοκετός

Θηλασμός

Θηλασμός

Στο σπίτι

Στο σπίτι

Εγκυμοσύνη Μαθήματα ανώδυνου τοκετού

Τα μαθήματα πριν την γέννα μπορούν να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για την γέννα του μωρού σας, την φροντίδα και το τάϊσμα του μωρού σας. Θα σας βοηθήσουν να κρατηθείτε σε φόρμα και να νιώθετε καλά. Μπορείτε επίσης να κάνετε ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοής καθώς και ασκήσεις για πριν την γέννα. Τα μαθήματα αυτά είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε άλλους γονείς, να συζητήσετε για πράγματα που σας απασχολούν και να κάνετε ερωτήσεις – και να κάνετε καινούργιους φίλους. Το κλίμα που κυριαρχεί συνήθως είναι πολύ ευχάριστο. Μπορεί να έχετε την ευκαιρία να πάτε σε κάποια εισαγωγικά μαθήματα για την φροντίδα του μωρού, κατά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Αλλιώς, τα μαθήματα συνήθως ξεκινάνε οκτώ με δέκα εβδομάδες πριν την γέννα. Τα μαθήματα γίνονται συνήθως μια φορά την εβδομάδα, το πρωί ή το απόγευμα και διαρκούν μια με δυο ώρες. Ορισμένα μαθήματα είναι μόνο για τις γυναίκες που γεννάνε σύντομα. Άλλα μαθήματα δέχονται και τους συντρόφους, είτε σε όλες τις συναντήσεις είτε σε ορισμένες, ή μπορείτε να πάτε μόνη σας ή με κάποια φίλη σας.

Τα θέματα που θα περιληφθούν στα μαθήματα είναι:

 • Υγεία κατά την εγκυμοσύνη
 • Το τι συμβαίνει κατά τον τοκετό και την γέννα
 • Το πώς να ανταπεξέλθετε στον τοκετό και πληροφορίες για την ανακούφιση του πόνου
 • Ασκήσεις για να μείνετε σε φόρμα κατά την εγκυμοσύνη και για να σας βοηθήσουν κατά την διάρκεια της γέννας
 • Χαλάρωση
 • Φροντίδα και τάϊσμα του μωρού
 • Η προσωπική σας υγεία μετά την γέννα
 • Μαθήματα υπενθύμισης για αυτούς που έχουν και άλλα παιδιά
 • Τα συναισθήματα σας κατά την εγκυμοσύνη, την γέννα και την μετέπειτα περίοδο.

Ορισμένα μαθήματα θα προσπαθήσουν να καλύψουν αυτά τα θέματα. Άλλα μαθήματα θα επικεντρωθούν σε πιο συγκεκριμένα θέματα, όπως οι ασκήσεις, η χαλάρωση και η φροντίδα του μωρού. Ο αριθμός των διαφορετικών μαθημάτων πριν την γέννα διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή. Τα μαθήματα μπορεί να γίνονται στο νοσοκομείο, από τις μαίες ή τους ιατρικούς επισκέπτες, από τον ίδιο τον παθολόγο σας ή κάποιο κέντρο υγείας.

Συνήθως σας επιτρέπεται να ρίξετε μια ματιά στους θαλάμους τοκετού και ανάρρωσης του νοσοκομείου. Μπορεί επίσης να έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους ανθρώπους που θα σας φροντίσουν όταν έρθει η στιγμή να γεννήσετε. Τα μαθήματα σας παρέχουν αυτοπεποίθηση και πληροφορίες. Θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε τις ανησυχίες και τα σχέδιά σας, όχι μόνο με το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά με τους άλλους γονείς επίσης...

 • Η μαία με ενημέρωσε για μια τάξη που ήταν ειδική για έφηβες. Ήταν πολύ ωραία που βρισκόμουν με κορίτσια της ηλικίας μου.
 • Με βοήθησαν πάρα πολύ για να αποφασίσω το πώς ήθελα να γεννήσω το μωρό μου.
 • Ήταν τέλεια που μπόρεσα να γνωρίσω ανθρώπους που ήταν ακριβώς στην ίδια κατάσταση με εμένα.
 • Ήταν πολύ βολικό που τα μαθήματα ήταν το απόγευμα, έτσι ο σύντροφός μου μπορούσε να με βοηθήσει στον τοκετό.
 • Η επίδειξη της διαδικασίας του τοκετού μας βοήθησε – ξέροντας τι να περιμένουμε μας έκανε να φοβόμαστε λιγότερο.

Μαθήματα για συγκεκριμένες ομάδες όπως έφηβες και ανύπαντρες γυναίκες μπορεί να είναι διαθέσιμα στην περιοχή σας. Ζητήστε παραπάνω πληροφορίες από την μαία σας.