Εγκυμοσύνη 1ος-2ος μήνας

Εγκυμοσύνη 1ος-2ος μήνας

Εγκυμοσύνη 3ος-4ος μήνας

Εγκυμοσύνη 3ος-4ος μήνας

Εγκυμοσύνη 5ος-6ος μήνας

Εγκυμοσύνη 5ος-6ος μήνας

Εγκυμοσύνη 7ος-8ος μήνας

Εγκυμοσύνη 7ος-8ος μήνας

Εγκυμοσύνη 9ος μήνας

Εγκυμοσύνη 9ος μήνας

Εγκυμοσύνη μαιευτήριο και τοκετός

Εγκυμοσύνη μαιευτήριο και τοκετός

Θηλασμός

Θηλασμός

Στο σπίτι

Στο σπίτι

Γιατί είναι καλύτερος ο θηλασμός για τη μητέρα;

Υπάρχει φυσικά το συναίσθημα εγγύτητας με το παιδί σας, αλλά υπάρχουν και άλλα προτερήματα:

  • Το γάλα θηλασμού δεν κοστίζει τίποτα.
  • Δεν χρειάζεται να προετοιμάζετε τις τροφές ή να πλένετε και να αποστειρώνετε τα μπουκάλια, έτσι το μωρό σας δεν περιμένει να το ταΐσετε όταν πεινάει.
  • Ο θηλασμός βοηθάει τη μήτρα σας να επιστρέψει στο φυσιολογικό της μέγεθος πιο γρήγορα και επειδή καίτε θερμίδες για αυτό, θα σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης.
  • Είναι πιο εύκολο και πρακτικό κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στήθους πριν την εμμηνόπαυση.

Ήταν τόσο εύκολο. Μου πήρε περίπου δυο εβδομάδες να το συνηθίσω και έκτοτε δεν χρειαζόταν να το σκεφτώ. Ήταν το μόνο πράγμα που δεν χρειαζόταν προσπάθεια.

Εάν είστε φορέας του ιού ανοσολογικής ανεπάρκειας (HIV), θα σας συστηθεί να μη θηλάσετε το μωρό σας γιατί υπάρχει το ρίσκο μετάδοσης του ιού στο μωρό μέσω του γάλακτος. Μια καλή ιδέα είναι να το συζητήσετε με τη μαία ή τον γιατρό σας.

Είχα αρκετά προβλήματα στην αρχή με την ευαισθησία στις ρώγες μου και διάφορα άλλα. Νομίζω ότι θα τα είχα παρατήσει εάν δεν ήταν η μαία μου. Ήταν πολύ καλή. Και μετά από λίγο καιρό ξεκαθάρισαν όλα και τελικά χαίρομαι που το έκανα

Σουτιέν θηλασμού

Το σουτιέν θηλασμού θα σας παράσχει όλη τη στήριξη που χρειάζεστε για να νιώθετε άνετα. Ζητήστε την πιο σωστή εφαρμογή όταν διαλέγετε σουτιέν. Διαλέξτε τα ρυθμιζόμενα σουτιέν γιατί το μέγεθος του στήθους σας θα αλλάξει. Ορισμένες γυναίκες νιώθουν πιο άνετα όταν φοράνε το σουτιέν θηλασμού και το βράδυ.