Αθηνα

Βασιλίσσης Σοφίας 121, 11524
Τηλ.:(+30) 210 6436 258

ΣΥΡΟΣ

Ηρώων Πολυτεχνείου & Παραλία Καρνάγιο
Κτίριο Β, 1ος όροφος (είσοδος από Παραλία) 84 100, Ερμούπολη
Τηλ.:(+30) 22810 77 188

Την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, ο Δρ Στέφανος Χανδακάς βρέθηκε στο Συνέδριο «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ 2024 - ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης.
 
Το Συνέδριο άνοιξε τις εργασίες του με την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, όπου παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για το δημογραφικό. Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, μέλη της πολιτικής ηγεσίας, ακαδημαϊκοί και κορυφαία στελέχη της αγοράς.
 
Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει πόσο σημαντικό και πολυσύνθετο πρόβλημα είναι το ζήτημα του δημογραφικού και ως εκ τούτου το αντιμετωπίζει ολιστικά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το δημογραφικό έχει πολλές πτυχές και είναι εξίσου σημαντική η αύξηση των γεννήσεων, αλλά και η ποιοτική γήρανση.
 
Ο Δρ Χανδακάς συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης με θέμα «Brain Regain: Η πολιτική της Ελλάδας για να ανατρέψει το “Brain Drain”». Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου της HOPEgenesis στις ακριτικές περιοχές της χώρας, ο Δρ Στέφανος Χανδακάς ανέφερε πως το μέλλον σχετικά με την ανάσχεση του δημογραφικού μπορεί να θεωρηθεί αρκετά αισιόδοξο, καθώς οι πετυχημένες δράσεις της HOPEgenesis έχουν αποφέρει σημαντικά, μετρήσιμα αποτελέσματα μέσα από την αρμονική συνεργασία του κράτους, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών.
 
Επίσης, μιλώντας συγκεκριμένα για το ιατρικό brain drain, ο κύριος Χανδακάς σημείωσε πως στόχος για την ιατρική κοινότητα της χώρας είναι η δημιουργία ενός αξιοκρατικού περιβάλλοντος, μες στο οποίο οι Έλληνες του εξωτερικού θα αισθάνονται ότι μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
 
Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση, που συντόνισε η δημοσιογράφος κα Κάτια Μακρή, συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κος Γιώργος Κώτσηρας, ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κος Θανάσης Μπακόλας, ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΜΗΕ κος Ιωάννης Μάργαρης και η Ορθοδοντικός και Ιδρύτρια της ομάδας Back to Greece κα Ειρήνη Καπογιάννη.

Ρωτήστε τον Ιατρό

Για ραντεβού καλέστε τώρα στο: