Αθηνα

Βασιλίσσης Σοφίας 121, 11524
Τηλ.:(+30) 210 6436 258

ΣΥΡΟΣ

Ηρώων Πολυτεχνείου & Παραλία Καρνάγιο
Κτίριο Β, 1ος όροφος (είσοδος από Παραλία) 84 100, Ερμούπολη
Τηλ.:(+30) 22810 77 188

Τι είναι το PRP;

Το PRP (πλάσμα αίματος πλούσιο σε αιμοπετάλια) είναι ορός αίματος που έχει εμπλουτιστεί με αιμοπετάλια 4-5 φορές περισσότερο σε αριθμό από αυτά που κυκλοφορούν στο  αίμα μας φυσιολογικά. Τα αιμοπετάλια είναι κύτταρα του αίματος που μεταφέρουν αυξητικούς παράγοντες και διεγείρουν την αύξηση των κυττάρων λόγω των  αναγεννητικών  ικανοτήτων τους στους ιστούς του σώματος μας και των κυτοκινών που περιέχουν.

Το PRP εξαιτίας των συστατικών που περιέχει βοηθάει στη διαδικασία αντιγήρανσης των ιστών, επιτυγχάνοντας την επούλωση  και την ανανέωσή τους .

Σε άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2015 στο περιοδικό International Journal of Clinical and Experimental Medicine εξετάστηκε η αποτελεσματικότητα του PRP σε υπογόνιμες γυναίκες μετά από εγχύσεις PRP και είχε ως αποτέλεσμα την καταγραφή πέντε κυήσεων σε δείγμα δέκα γυναικών που είχαν ιστορικό αποτυχίας επίτευξης κύησης μετά από εμβρυομεταφορά.

PRP ΚΟΛΠΟΥ

Το PRP κόλπου αποτελεί θεραπεία που απευθύνεται στην εσωτερική επιφάνεια του κόλπου.

Η θεραπεία έχει ως στόχο την βελτίωση του κόλπου και την αναζωογόνηση αυτού λειτουργικά και αισθητικά.

 Το PRP κόλπου χρησιμοποιείται σαν θεραπευτικό εργαλείο είτε μόνο του ή και με συνδυασμό θεραπειών.  Στις περιπτώσεις παθήσεων που εμφανίζονται μετά τοκετό ή την εμμηνόπαυση, όπως η χαλάρωση, η ακράτεια, η ξηρότητα και η ατροφία είναι ιδανικό.

Σαν αποτέλεσμα έχει να εξαλείφεται ο πόνος, η ατροφία, η ξηρότητα και οι λοιμώξεις στην εμμηνόπαυση αποκαθιστώντας την ομαλή λειτουργία του κόλπου αλλά και της σεξουαλικής ζωής.

PRP ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ

Το PRP ενδομητρίου μπορεί να ευνοήσει το πάχος του ενδομητρίου αποτελώντας μία θεραπευτική πρόταση για το λεπτό ενδομήτριο καθώς το επαρκές πάχος  είναι ένας βασικός παράγοντας για την εμφύτευση των εμβρύων και την εγκυμοσύνη.

Αποτελέσματα αρκετών μελετών αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της τεχνικής PRP στην ανάπτυξη του ενδομητρίου και ως συνέπεια τα αυξημένα ποσοστά εγκυμοσύνης.

Επιπροσθέτως, το λεπτό ενδομήτριο έχει αποδειχτεί ότι επηρεάζει αρνητικά τα ποσοστά επιτυχίας μετά από θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Επομένως, εάν δεν είναι ιδανικό τη στιγμή της εμβρυομεταφοράς,  υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αυτόματης αποβολής.

Επιπλέον, βοηθά σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων αποβολών, περιπτώσεις δωρεάς ωοκυττάρων ή μετά από Σύνδρομο Asherman.

Η διαδικασία της αναζωογόνησης του ενδομητρίου είναι μια ασφαλή, ανώδυνη διαδικασία και δεν απαιτείται να πάρετε μέθη.

Πραγματοποιείται στο ιατρείο κάνοντας, αρχικά, λήψη αίματος από την ασθενή, το αίμα επεξεργάζεται από τον ειδικό (τα λευκά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια διαχωρίζονται από τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τον ορό αίματος μέσω της φυγοκέντρησης) και έπειτα πραγματοποιείται η έγχυση στο ενδομήτριο. Η διαδικασία είναι παρόμοια με το τεστ Παπανικολάου.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων διότι δεν εγχύονται συνθετικές ή χημικές ουσίες καθώς γίνεται από αυτόλογα δείγματα αίματος.

Μετά τη θεραπεία παρουσιάζεται σταδιακά αύξηση του πάχους του ενδομητρίου ώστε να καταστεί δυνατή η εγκυμοσύνη.

Γυναίκες  που έχουν σοβαρά προβλήματα με την πάχυνση του ενδομητρίου τους, παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση μετά τη θεραπεία.

Το πρωτόκολλο της θεραπείας είναι εξατομικευμένο για κάθε γυναίκα.

PRP ΩΟΘΗΚΩΝ

Το PRP ωοθηκών ή αλλιώς Η Αναζωογόνηση Ωοθηκών (Ovarian Rejuvenation) ειναι μια νέα και αξιόλογη διαδικασία που προσφέρει στα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν βιολογικό́ παιδί́, αντί́ της δωρεάς ωάριων.

Ευνοεί την φυσική́ παραγωγή́ των ωοκυττάρων στις ωοκυττάρων ελπίδα σε γυναίκες που βρίσκονται σε προχωρημένη αναπαραγωγική́ ηλικία και έχουν μειωμένο αριθμό́ και συνηθώς κακής ποιότητας ωάρια.

Ενδείκνυται για τις  γυναίκες:

  • Με πρώιμη εμμηνόπαυση (<50 ετών)

  •   Προχωρημένης ηλικίας

  •  Με μειωμένο απόθεμα ωαρίων

  •   Με χαμηλή́ ανταπόκριση στη φαρμακευτική́ διέγερση των ωοθηκών

Ρωτήστε τον Ιατρό

Για ραντεβού καλέστε τώρα στο: